Belles Villas

Project code: 0718

Status: Competition

Location: Diber, North Macedonia

Category: Residential

Space: 8000 msq

Design: FAAS Architects

Architecture starts when you carefully put two bricks together. There it begins.

MIES VAN DER ROHE

KONCEPT

Ndryshe nga arkitektura klasike, shtëpi me çati dhe dritare të vogla, të cilat karakterizojnë zonën dhe qytetin, në këtë masterplan erdhëm me një qasje të re.
Çati e unifikuar me trupin e vilës, pra një formë e vazhduar nga dyshemeja, kthehet në mur dhe vazhdon deri sipër, dhe mandej kthehet në cati, pa e ndërpererë as dizajnin as linjën.  Vilave ju shtuam edhe hapjet e mëdha kundrejt natyrës dhe qytetit, duke vendosur vetrata që nisin nga kati poshtëm, mbrrijne deri sipër në cati.Qëllimi kryesor qe vila te kete drite nayrale maksimale dhe pamje te gjere kundrejt natyres, e cila eshte mbreslenese në pikën ku do të ndertohen vilat.

Pin0